Facematch
Facematch

AI-Technologie

Ongeëvenaarde bodycamtechnologie en baanbrekend beheer van bewijsmateriaal.

Face Match Face Search

Reveal gebruikt Artificial Intelligence (AI)

Reveal verlegt de grenzen van wat mogelijk is met bodycams door de allernieuwste AI-technologie in te zetten. Deze technologie is bedoeld om beelden, geluid, beweging en vooraf geconfigureerde informatie te gebruiken om meer succes te kunnen boeken op een manier die nog nooit eerder mogelijk was. Dankzij deze baanbrekende technologie bezorgen we alle betrokkenen een veiligere en betere toekomst. Wij zijn trots dat we op dit vlak een leidende positie hebben.

Ben je geïnteresseerd? Neem contact op

Dems UK2

Face Match is een gloednieuwe functie uit de K-Serie van AI-enabled bodycams waarop je kunt vertrouwen. Onze Face Match-technologie kan zich richten op mensen die vermist of kwetsbaar zijn, de mogelijkheid om criminaliteit voortijdig te stoppen en de problemen van proactieve vervolging van recidivisten aan te pakken.

De K-serie maakt gebruik van de nieuwste chipsets, waardoor de camera verschillende Artificial Intelligence-taken kan uitvoeren, waaronder Face Match. Wanneer deze functie is ingeschakeld, is de camera geprogrammeerd om gezichten die in het veld worden gezien te vergelijken met een vooraf geconfigureerde lijst van personen.

Als er een match wordt gevonden, reageert de camera op een vooraf bepaalde manier voor een veiligere, effectievere, snellere en gestroomlijnde workflow.


Face Search is de nieuwe AI-functie die is ingebouwd in DEMS 360. Het stelt gebruikers in staat om overeenkomende gezichten te controleren binnen de bibliotheek van geüploade beelden en video's van onze K-serie bodycams.


Hoe werkt het?


Wanneer Face Search is ingeschakeld, verwerkt DEMS 360 inkomende mediabestanden om gezichten in de foto/video te detecteren.


De gedetecteerde gezichten worden vermeld naast het mediabestand in een nieuw tabblad.


Elke sequentie wordt verwerkt door een AI-pijplijn, wat resulteert in een unieke wiskundige descriptor verrijkt met metadata voor dat specifieke gezicht.


De descriptor zoekt vervolgens naar vergelijkbare gezichten in de videobibliotheek, en als er vergelijkbare gezichten worden gevonden, worden ze als miniaturen weergegeven in het tabblad 'Matches'.


Tot slot kunnen de geïdentificeerde gezichten worden gedeeld via een link naar het opgeslagen mediabestand.


Elke herkende interessante persoon kan worden toegevoegd aan een of meer volglijsten, en deze kennis kan worden toegewezen aan specifieke groepen camera's. Telkens wanneer een camera wordt gedockt, zal DEMS 360 alle bestaande gegevens wissen en automatisch de huidige watchlist uploaden, zodat de camera alleen de meest actuele informatie bevat.

Hoe wordt deze lijst samengesteld?

De lijst op basis waarvan de Face Match-functie van de K-serie camera's wordt aangestuurd, wordt beheerd via DEMS 360. De gezichten waarop Face Match moet worden toegepast, worden als foto geüpload naar DEMS 360 of in de bestaande mediabibliotheek van DEMS 360 geselecteerd. De geselecteerde gezichten worden vervolgens verwerkt tot een uniek wiskundig omschrijvingsprofiel (descriptor) dat voor elke toegevoegde persoon wordt verrijkt met metadata. Al deze personen kunnen aan een of meer lijsten worden toegevoegd. Die lijsten kunnen vervolgens weer worden toegewezen aan specifieke cameragroepen. Steeds wanneer een camera in een dock wordt geplaatst, verwijdert DEMS 360 de in de camera aanwezige lijst en vervangt deze door de meest actuele lijst met alleen de meest relevante personen.

Face Match in de praktijk

Wanneer de camera wordt aangezet, worden alle gezichten die binnen ongeveer 4 meter van de camera komen, verwerkt en wordt er een omschrijvingsprofiel van aangemaakt. De descriptor wordt vergeleken met de gezichten in de lijst, en als er veel overeenkomst is, wordt er een match vastgelegd. De gebruiker kan onmiddellijk op de hoogte worden gebracht van deze match of de match kan in een logboek worden vastgelegd voor beoordeling op een later tijdstip. De match zou ook een camera-activiteit zoals opnemen of streamen kunnen triggeren.

Disclaimer: Elke descriptor die niet overeenstemt met iemand op de lijst wordt onmiddellijk verwijderd zonder dat er gegevens worden bewaard. Dit proces wordt in minder dan een seconde uitgevoerd.