Prison Warden IMG 0374 UKNP
Prison Warden IMG 0374 UKNP

Bodycams in het Gevangeniswezen

Bodycams van Reveal worden wereldwijd in gevangenissen gebruikt om onder andere geplande verplaatsingen vanuit cellen op te nemen. Een woordvoerder van een gevangenis in het VK gaf aan: "[voordat we bodycams hadden] werden er in zwaar beveiligde gevangenissen regelmatig handheld camera's gebruikt wanneer tegenstribbelende gevangenen moesten worden verplaatst." Dit betekende dat er een extra bewaker nodig was, alleen om de camera vast te houden. Dankzij bodycams kunnen alle bewakers tegelijkertijd videopnamen maken én hun werk doen.

Bodycams hebben er zichtbaar voor gezorgd dat het aantal klachten tegen agenten wereldwijd is verminderd, doordat ze waarheidsgetrouw kunnen weergeven wat er is gebeurd. Vanwege het voordeel voor agenten is besloten dat het gerechtelijk team extra beschermd kan worden als toezichthouders in de rechtbank een bodycam dragen. Het duurde niet lang voordat er bekend werd gemaakt dat "dit er [in gevangenissen] toe heeft geleid dat gevangenen minder vaak klachten indienen."

Naast een daling in het aantal klachten, is er in gevangenissen waar bodycams van Reveal worden gebruikt ook sprake van verbeterd gedrag onder gevangenen. De woordvoerder voegde hieraan toe: "gevangenen kunnen het videoscherm zien en realiseren zich dat ze worden gefilmd... Daardoor zijn ze [de gevangenen] meegaander."

Vraag een proefperiode aan 
Bun D5 onblack ON layeredscreen 0004 flipped

Ongekende prestaties: Bodycams uit de K- en D-serie zijn ontwikkeld met een onkraakbare beveiliging, weinig licht, HD-video, een accu die de hele werkdag meegaat en een naar voren gericht display. Het robuuste design in combinatie met 's werelds meest toonaangevende software voor bewijsbeheer maakt dat ons bodycamsysteem voor de politie in meer dan 40 landen wordt gebruikt.

Draaibare camerakop: De volledig aanpasbare camerakop zorgt voor de optimale controle en flexibiliteit die nodig is om de juiste beelden op te nemen en de opnameinstellingen te wijzigen per scenario. Onze bodycams kunnen op verschillende manieren gedragen worden, op het lichaam van mensen van verschillende lengtes, of op een helm of pet. Onze producten kunnen ook gebruikt worden in voertuigen, als interviewcamera of als handheld camera.

201707 UKNP Prison Warden IMG 0507

Naar voren gericht display: Deze exclusieve functie van Reveal bodycams heeft een bewezen kalmerend effect op mensen die gefilmd worden en zorgt voor maximale transparantie. Het scherm kan indien nodig ook in de 'sluipmodus' worden gezet of worden gebruikt om beelden tijdens het werk terug te kijken, zonder smartphone of pc.

Intuïtief design: Het design is altijd een van Reveals hoogste prioriteiten geweest in onze productfilosofie. We begrijpen dat onze gebruikers affiniteit willen voelen met wat ze dragen en welke uitrusting ze gebruiken. Met de intuïtieve, rode schakelaar kan de camera met één eenvoudige en snelle handeling worden ingeschakeld, waardoor agenten hem onderweg gemakkelijk kunnen gebruiken.

Er is veel tijd en aandacht voor nodig om een goed ontwerp tot in de kleinste details te ontwikkelen. Onze camera's zijn niet alleen heel eenvoudig in gebruik, maar zijn ook ontworpen als producten die onze gebruikers met plezier dragen.

1. Redenen waarom gevangenissen kiezen voor bodycams van Reveal

Samen hebben we de beste bodycams ontwikkeld op het gebied van beeldkwaliteit, design, batterijlevensduur, functionaliteit en gebruiksgemak. Dankzij onze nauwe samenwerking met handhavers kunnen we een product leveren dat bestand is tegen het harde werk dat tegenwoordig moet worden verzet, waardoor overheidspersoneel zelfverzekerd kan werken in elke situatie.

2. Naar voren gericht display gunstig voor personeel in het gevangeniswezen

Het naar voren gerichte display van de bodycams van Reveal heeft een bewezen kalmerend effect op mensen die gefilmd worden en zorgt voor maximale transparantie. Alles wat er gebeurt, wordt opgenomen, waardoor bewijs altijd waarheidsgetrouw en betrouwbaar is. Het scherm kan indien nodig ook worden gebruikt om beelden tijdens het werk terug te kijken, zonder smartphone of pc.

3. Nauwkeurigere en veiligere opslag

Je hebt de volledige controle over je bodycam en digitale bewijzen, op ieder gewenst moment. Je kunt ervoor kiezen om je DEMS 360 op je eigen locatie te hosten of dit op onze beveiligde cloudserver te laten doen. Je hebt zelf de controle. Geen langdurige opslagcontracten meer.